Haptonomie

'Uit je hoofd - in je lijf' - sessies

Ben je nieuwsgierig naar haptonomie, loop je rond met een vraag of een onbehaaglijk gevoel en wil je ontdekken of ik iets voor je kan betekenen? Dat kan via de 'uit je hoofd, in je lijf'-sessies. Tijdens 4 individuele sessies neem ik je mee in de wereld van de haptonomie. Samen kijken we naar jouw vraag of reden van aanmelding en gaan we in 4x 50 minuten op onderzoek uit. Met als doel: uit je hoofd, in je lijf. Aan het einde van de 4 sessies heb je een beeld van wat haptonomie inhoudt en wat het voor jou kan betekenen. 

Haptocoaching

Tijdens coaching op haptonomische basis, gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke hulpvraag. Door middel van gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking leer je aan te voelen waar je je voor opent en waar je je voor sluit, waar je blij van wordt en waar van niet en hoe je daar trouw aan kan blijven. We spreken samen een aantal sessies af waarin we jouw hulpvraag samen onderzoeken. 

Haptotherapie

Als haptotherapeut i.o. (in opleiding) kan je bij mij terecht voor haptotherapie; de therapeutische toepassing van haptonomie. Tijdens haptotherapie word je je bewust van wat je met je lichaam kan voelen en hoe je gevoel je denken en je gedrag beïnvloedt. Samen kijken we naar je levensverhaal; hoe ben je geworden tot de persoon die je nu bent? En ontdekken we hoe patronen zijn ontstaan die helpend of niet helpend zijn op dit moment in je leven. Aan de hand van gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking leer je deze patronen en jouw reacties herkennen en erkennen. Zodat je uiteindelijk keuzes leert maken welke daadwerkelijk goed voelen. 

Haptonomie bij een eetstoornis

Tijdens haptonomie bij een eetstoornis, leer je om (opnieuw) contact te maken met je lichaam. Het vertelt je wat je voelt en hoe je de wereld om je heen ervaart. Bij een eetstoornis is de beleving van het lichaam vaak verminderd en emoties zijn ongrijpbaar. Haptonomie is daarom bij uitstek helpend op de weg naar herstel van een eetstoornis. Klik hier voor meer informatie over het aanbod. 

Lees meer over mijn verhaal en de weg naar herstel. 

Meer weten?

Lees hier meer over mijn manier van werken. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op of maak direct een afspraak. 

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel