Uit je hoofd, in je lijf-programma

Uit je hoofd, in je lijf-programma

Philia haptonomie heeft een programma vorm gegeven welke je uitnodigt om kennis te maken met haptonomie. Een programma waarin je je gedachten even los mag laten en stil mag staan. Zowel individueel als in groepsverband is het mogelijk om een begin te maken met het leren luisteren naar het verhaal van je lichaam. 

Het programma

Het 'Uit je hoofd, in je lijf-programma' van Philia Haptonomie vindt haar basis in de haptonomie. Dit houdt in dat het contact en de gevoelde verbinding tussen mensen centraal staat. We zijn allemaal voelende wezens en dat voelen doen we via ons lichaam. Een blij gevoel herken je bijvoorbeeld door kriebels in de buik of een glimlach op het gezicht. Je weet dan: ‘Ik ben blij’. Je lichaam geeft hiermee informatie over hoe je je voelt.

In onze communicatie wordt ons lichaam en ons gevoel niet altijd meegenomen of worden signalen niet altijd bewust gevoeld. Het is van groot belang om je eigen grenzen te blijven aanvoelen, om het eigen spannings- en stressniveau te blijven waarnemen en om bewust te blijven van de manier waarop je contact maakt met de ander. Want hierdoor zorg je goed voor jezelf. De haptonomie kan je uitnodigen om contact te leren maken vanuit een basis van gelijkwaardigheid, wederzijds respect en liefdevolle nabijheid.

Het aanbod bestaat uit 3 elementen:

Uit je hoofd, in je lijf-individueel

 

 

Uit je hoofd, in je lijf-workshop

 

 

Uit je hoofd, in je lijf-training

 

 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Uit je hoofd-programma

De trainer

De trainingen worden gegeven door Nienke Leemrijse van Beek. Met 20 jaar werkervaring in de zorg, 10 jaar ervaring als trainer weerbaarheid en als ervaringsdeskundige op het gebied van een eetstoornis werkt zij nu als haptotherapeut i.o. en trainer in haar eigen praktijk Philia Haptonomie. 

Nienke: “Ik weet hoe het voelt wanneer je lichaam zich geheel afsluit. En ik weet ook hoe prachtig het voelt wanneer je leert om te luisteren naar je lichaam. Deze twee uitersten van gesloten zijn en openstellen, neem ik mee in mijn aanbod. We zoomen in op contact. Onze reactie op de ander geeft informatie over hoe het met onszelf gesteld is. Waar we blij van worden en waarvan niet. Deelnemers krijgen tijdens mijn trainingen de ruimte om te ontdekken wat henzelf echt goed doet en hier in een bewuste keuze te maken. Zodat je kan ervaren en voelen dat de ruimte aanwezig is voor zijn of haar emoties en er een gevoelde verbinding ontstaat op het gebied van gelijkwaardigheid en samen zijn.

Als trainer creëer ik graag een ontspannen sfeer vanuit gelijkwaardigheid waarin we kunnen spelen en ontdekken samen. Het zijn prachtige trainingen om te geven en ik geniet ervan wanneer ik zie hoe deelnemers ‘oh ja!’-momentjes hebben en nieuwe inzichten op doen waar ze in hun professionele rol verder mee kunnen.

 

Graag tot ziens!

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand formulier.
Of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel