Bedrijfshaptonomie

~ Zet je met beide benen op de grond ~

Bedrijfshaptonomie draagt bij aan medewerkers welke met beide benen op de grond staan; letterlijk. Werknemers met een gevoel van draagkracht, flexibiliteit en werkplezier. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en gezonde werknemers. Wie wil dat nou niet? 

Wat is bedrijfshaptonomie?

In onze huidige maatschappij staan we steeds meer onderdruk. Dit kan leiden tot stress, burn-out en andere psychische klachten. Bedrijfshaptonomie kan helpen om deze klachten te voorkomen of te verminderen. 

Tijdens bedrijfshaptonomie leert de werknemer om te begrijpen hoe gevoelens en emoties het eigen gedrag beïnvloeden en hoe het lichaam hierin een rol speelt. De werknemer leert om eigen gevoelens, gedachten en gedrag op elkaar af te stemmen en vervolgens te verbinden met anderen in zijn of haar omgeving. Het bewust leren omgaan met eigen gevoelens geeft inzicht in persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden. Dit vergroot de effectiviteit en betrouwbaarheid op de werkvloer. 

Bedrijfshaptonomie draagt ook bij aan een betere samenwerking binnen organisaties. Want wanneer mensen beter voelen, zijn ze beter in staat om zich in te leven in anderen en om samen te werken. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit, betere sfeer in de organisatie en een lager ziekteverzuim. 

Voor wie?

Hoe een werknemer zich voelt heeft invloed op de samenwerking met anderen binnen en buiten de organisatie. Het (her)vinden van een innerlijk gevoel van rust en zekerheid helpt om te verbinden met anderen en heeft een positieve uitwerking binnen teams, op samenwerkingspartners en de werkgever. 

Bedrijfshaptonomie is passend voor werknemers wanneer gedachten en overtuigingen overheersen en het leven gestuurd wordt vanuit de ratio. Bedrijfshaptonomie kan helpen om de balans met het voelen te (her)vinden. Maar ook wanneer emoties juist overspoelen en er weinig ruimte meer is voor denken en het maken van keuzes, kan haptotherapie passend zijn om de balans tussen denken en voelen te herstellen. 

Bedrijfshaptonomie kan bijvoorbeeld passend zijn bij werknemers die:

 • moeilijk grenzen aan kunnen voelen of geven
 • snel in conflict zijn met anderen
 • werk en privé in onbalans zijn
 • overbelast zijn; stress, burn-out of overspannen
 • een schokkende, werkgerelateerde gebeurtenis hebben meegemaakt
 • veel in hun hoofd zitten en moeilijk tot geen contact met hun lichaam kunnen maken
 • overprikkeld raken met als gevolg dat gevoelen overspoelen of juist weggedrukt worden
 • overspoeld worden door emoties en daardoor moeilijk contact kunnen maken met anderen
 • om willen leren gaan met een ingrijpende gebeurtenis in het leven zoals verlies van een belangrijk iemand, verandering in leefsituatie, reorganisatie, geboorte van een kind of anderzijds
 • onverklaarbare lichamelijke klachten ervaart
 • meer balans wil tussen denken, voelen en handelen

Het lichaam liegt nooit

Ted Troost

Wat anderen over bedrijfshaptonomie zeggen

"Na het agressie-incident dat ik heb meegemaakt stond ik constant onder stress. De rust die ik heb leren voelen bij Nienke heeft mij absoluut geholpen om weer goed mijn werk te kunnen doen".

Manon, begeleider verstandelijk gehandicapten zorg

"Mijn verhaal vertellen, dat kan ik wel. Maar Nienke prikte daar direct door heen. Vanaf toen kwam er van alles los en heb ik, juist door niet zoveel te praten, enorm veel geleerd over mijzelf".

Betty, werkbegeleider verstandelijk gehandicapten zorg/ GGZ

"Bij Nienke leerde ik over het vasthouden van spanning en wat ik kan ervaren in mijn lijf wanneer ik me hier van bewust kon worden. Hierdoor leerde ik om een grens te stellen vanuit mijn eigen rust en vanuit de grens die ik zelf daadwerkelijk voel. Dat komt veel beter over op de client! En ik voel me veel prettiger in mijn vel".

Marieke, ambulant begeleider 

"Dit is een life-time experience! Wat ik hier leer kan ik toepassen in mijn werk, maar zeker ook op andere plekken in mijn leven."

Lise, vaktherapeut

"Ik voel nu zoveel meer rust in mijzelf en kan veel beter aanvoelen wanneer de stress oploopt".

Lieuwe, life-coach

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact met mij op via onderstaand formulier.
Of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel