Wil je weer spontaan genieten van de dag, weer lekker in je vel zitten en keuzes maken waar je blij van wordt zonder het gevecht met eten en niet-eten? Dan kan ervaringsdeskundige begeleiding helpend zijn. Je hoeft niet veel uit te leggen, ik begrijp hoe het kan voelen om vast te zitten in een eetstoornispatroon waardoor je je niet hoeft te schamen voor hoe je het leven op dit moment beleeft. De weg naar herstel is mogelijk. Het zit vol met hobbels, groot en klein, dat wel. Dat is voor jou een hobbelige weg en ook voor jouw omgeving. Daarbij kan het ook een weg zijn vol nieuwe inzichten, levenslessen en verbinding.
De ervaringsdeskundige begeleiding welke ik bied, richt zich op 3 pijlers:
Ik biedt een luisterend oor en ondersteun bij dagelijkse uitdagingen. Denk daarbij aan:
Ervaringsdeskundige begeleiding kan gestart worden naast of na afronding van een behandeltraject. Het is mogelijk om, eventueel in overleg met jouw behandelaar, te starten of toe te werken naar haptotherapie wanneer dat passend is in jouw herstelproces.
Tijdens een individuele sessie haptotherapie bij een eetstoornis, leer je om (opnieuw) contact te maken met je lichaam. Het vertelt je wat je voelt en hoe je de wereld om je heen ervaart. Bij een eetstoornis is de beleving van het lichaam vaak verminderd en emoties zijn ongrijpbaar. Haptonomie is daarom bij uitstek helpend op de weg naar herstel van een eetstoornis. Lees hier meer over haptonomie, mijn aanbod en werkwijze.
Je hoeft het niet alleen te doen
De training 'Lichamelijkheid en contact bij een eetstoornis' richt zich op de bewustwording van lichamelijkheid bij een eetstoornis. Naast psyche-educatie wordt de deelnemer bewust gemaakt van de gevoelsbewegingen van de client en hoe deze invloed hebben op het contact met de wereld om hen heen. Wat kan je als begeleider of behandelaar doen om contact te maken met iemand met een eetstoornis? Wat is hierin helpend en wat niet?
Wat doet jouw lichaam in contact met een ander en hoe werkt dat bij iemand met een eetstoornis?
Vanuit de haptonomie word je meegenomen in het leren aan te voelen wat er gebeurt in de wederkerigheid met de cliënt of wat er gebeurt wanneer deze wederkerigheid ontbreekt. Tijdens de training leer je wat helpend kan zijn en wat niet in het contact met jouw cliënt.
Wil je als school of instelling voorlichting over eetstoornissen? Dat kan. In samenwerking met Stichting Kiem, geef ik training en voorlichting over eetstoornissen op scholen en trainingen aan professionals.
Of maak direct een afspraak via de button hier naast.