Het aanbod

Haptonomie bij een eetstoornis

Tijdens een individuele sessie haptonomie bij een eetstoornis, leer je om (opnieuw) contact te maken met je lichaam. Het vertelt je wat je voelt en hoe je de wereld om je heen ervaart. Bij een eetstoornis is de beleving van het lichaam vaak verminderd en emoties zijn ongrijpbaar. Haptonomie is daarom bij uitstek helpend op de weg naar herstel van een eetstoornis. Lees hier meer over haptonomie en mijn aanbod.

Deelsessies

Wil je jouw eetstoornis verhaal delen, je gevoel, zorgen of vermoedens delen en weet je niet waar je terecht kunt? Dan kan je vrijblijvend contact opnemen. Ik bied een luisterend oor en denk eventueel mee over vervolgstappen. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Training 'Lichamelijkheid & contact bij een eetstoornis'

De training 'Lichamelijkheid en contact bij een eetstoornis' richt zich op de bewustwording van lichamelijkheid bij een eetstoornis. Naast psyche-educatie wordt de deelnemer bewust gemaakt van de gevoelsbewegingen van de client en hoe deze invloed hebben op het contact met de wereld om hen heen. Wat kan je als begeleider of behandelaar doen om contact te maken met iemand met een eetstoornis? Wat is hierin helpend en wat niet? 

Wat doet jouw lichaam in contact met een ander en hoe werkt dat bij iemand met een eetstoornis?
Vanuit de haptonomie word je meegenomen in het leren aan te voelen wat er gebeurt in de wederkerigheid met de cliënt of wat er gebeurt wanneer deze wederkerigheid ontbreekt. Tijdens de training leer je wat helpend kan zijn en wat niet in het contact met jouw cliënt.

Voorlichting eetstoornissen

Wil je als school of instelling voorlichting over eetstoornissen? Dat kan. In samenwerking met Stichting Kiem, geef ik training en voorlichting over eetstoornissen op scholen en trainingen aan professionals. 

Voor vragen of advies kun je altijd contact met mij opnemen.

Of maak direct een afspraak via de button hier naast. 

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel