Werkwijze haptonomie

Werkwijze

Gelijkwaardigheid en geduld kenmerken mijn manier van werken. Jij staat centraal samen met jouw hulpvraag. Alleen jij kan ervaren wat je voelt en denkt. Daarmee zijn de woorden die je kiest, gedachtes die je denkt en dat wat je voelt in de basis altijd oké. 

Op jouw tempo ontdek je wat helpend is in jouw proces. Ik zal je daarin volgen, uitnodigen, prikkelen en eventueel uitdagen. Ik werk met een 5-stappen werkwijze welke structuur geeft aan jouw proces. Hoeveel tijd je nodig hebt om dit te doorlopen, is geheel persoons afhankelijk en staat dus niet vast. Lees hieronder meer over de 5-stappen werkwijze. 

Vanuit een liefdevolle & gepaste nabijheid
ondersteun ik je in jouw proces

5-stappen werkwijze

1. Kennismaking (30 minuten; geen kosten aan verbonden)

Nadat je je hebt aangemeld via telefoon of email, bestaat de mogelijkheid om kennis te maken. Dat kan telefonisch of met een kopje thee drinken bij mij in de praktijk. Je mag zelf kiezen of je daar gebruik van wilt maken of dat je direct een intakegesprek inplant. Tijdens deze telefonische kennismaking krijg je de mogelijkheid om te vertellen waar je mee zit/ wat je vraag is. Ik luister naar je verhaal en geheel vrijblijvend bespreken we samen of mijn aanbod bij jou past. Hierin heb jij de vrije keus om je gevoel te volgen en wel/ niet verder te gaan met Philia Haptonomie. Wanneer je kiest om de ondersteuning voort te zetten maken we een afspraak voor een intakegesprek.

2. Intakegesprek (50 minuten)

Het intakegesprek kan gezien worden als startgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen. Je krijgt de ruimte om uit te leggen wie je bent, wat de reden is dat je je hebt aangemeld en samen bespreken we jouw levensloop. Ik zal uitleggen wat ik kan betekenen m.b.t. jouw klachten waarna we samen vervolgafspraken kunnen maken. 

3. Kennismaking haptonomie & jouw vraag verhelderen (50 minuten per sessie)

In 3 sessies maak je kennis met de haptonomie en verdiepen we jouw hulpvraag; waar loop je precies tegen aan en waar wil je graag naartoe? Nieuwe informatie en inzichten komen tijdens deze eerste sessies aan de oppervlakte. Hierin kan jij ervaren wat haptotherapie voor jou kan betekenen. Aan het einde van de 3e sessie blikken we samen terug en voorruit. Je hebt hierin de keuze om verder te gaan of ons contact af te sluiten. 

4. Vervolgsessies haptotherapie(50 minuten per sessie)

Tijdens de vervolgsessies gaan we aan de slag met jouw geformuleerde hulpvraag. We gaan samen in gesprek, ik zal je uitnodigen om ervaringsoefeningen te doen die passend zijn bij jouw vraag en persoonlijke proces en we werken verder met de directe aanraking. Lees hier meer over haptonomie.

5. Afronding

Op het moment dat jou past, ronden we samen af. Afhankelijk van jouw persoonlijke proces, spreken af hoe we toewerken naar een afronding. Een eerste stap kan zijn om de frequentie van onze gesprekken te verminderen om vervolgens op het juiste moment de ondersteuning te beëindigen. Uiteraard staat de deur altijd open en mag je je welkom voelen bij Philia Haptonomie.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op of maak direct een afspraak.

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel