Training 'Leren luisteren'

Training 'Leren luisteren'

Doel

Het verdiepen van jouw manier van contact maken met de cliënt/ klant door te leren luisteren naar je lichaam.

Beschrijving

Het lichaam liegt nooit. Ons denkvermogen is veelal goed ontwikkeld; relativeren, plannen, een mening vormen of een idee hebben dat gaat ons als vanzelf af. Tijdens de training ‘Leren Luisteren’ gaan we daarom uit het hoofd, in het lijf om vandaaruit professionele keuzes te kunnen maken in het contact met de ander. Ons lichaam vertelt de hele dag door verhalen en bepaald ieders persoonlijke manier van contact maken met anderen. Het vertelt wat prettig voelt en wat niet, waar je blij van wordt en waarvan niet. Een begeleider/ behandelaar ervaart dit, net als de cliënt. Tijdens de training ‘Leren Luisteren’ leert de begeleider/ behandelaar aandacht te schenken aan de verbinding met zichzelf en met de cliënt.

Aantal deelnemers

Maximaal 12 personen

Niveau van de deelnemers

De training sluit aan bij de vraag van de deelnemers. Hierdoor wordt er niet een bepaald niveau verwacht.

Resultaat

Tijdens de training 'Leren luisteren' leren de deelnemers om naar hun eigen verhaal te luisteren. Deelnemers worden zich bewust van dat wat het lichaam vertelt over persoonlijke spanning, ongemak, plezier of andere gevoelens. Zodat van daaruit de begeleider/ behandelaar kan kiezen hoe de cliënt uitgenodigd kan worden om zijn of haar verhaal te vertellen en er oprechte verbinding kan ontstaan.

Programma

De training is voornamelijk opgebouwd uit ervaringsoefeningen. Het haptonomisch contactmodel staat centraal om te ervaren wat het lichaam vertelt. Hierbij kan gedacht worden aan oefeningen op het gebied van:

  • Grenzen
  • Ruimte
  • Naderen/ uitnodigen van de ander

Op de ervaringen uit deze oefeningen wordt gereflecteerd van waaruit, samen met de theorie, nieuwe inzichten ontstaan.

Er wordt gewerkt het met 70:20:10 principe; 70% van de training bestaat uit ervaringsoefeningen, 20% uit feedback, coaching en reflectie en 10% uit theorie. Hierdoor blijft de training dynamisch en houden we de energie er in.

Tijdsinvenstering

2 dagdelen

Neem contact met mij op

Heb je een vraag, wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Ik ga graag met je in gesprek. 

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel