Mijn eigen verhaal

Mijn eigen verhaal

Ervaringsdeskundige 

Nienke Leemrijse van Beek

Van mijn 17e tot mijn 25e heb ik geworsteld met boulimia nervosa. Een eetstoornis welke ik voor anderen verborgen kon houden waardoor het gevecht met eten en niet-eten groot was. Ik voelde me eenzaam, ontredderd, ongezond, lelijk en niks waard. De negatieve gedachten raasden door mijn hoofd, mijn emoties drukte ik weg en mijn lichaam werd een lijdend voorwerp.

Voelen vond ik moeilijk en praten over mijn gevoel kon ik niet. Een moment van rust vond ik in eetbuien, welke ik meerdere malen per week had. Het moment van stilte in mijn hoofd en in mijn lijf waren fijn. Totdat ik ontwaakte uit de eetbui en besefte dat ik mijn lichaam had volgestopt met eten waardoor ik 'dik' zou worden en mezelf nog minder waard vond. Het eten moest zo snel mogelijk uit mijn lijf wat resulteerde in extreem compenseren, strenge diëten en obsessief sporten. De cirkel van eetbuien en het compenseren werd steeds heftiger. Je kan het zien als een windvlaag wat met de tijd begon aan te voelen als een tornado van gedachten, gevoelens en emotionele pijn. 

Mijn lichaam voelde als een pantser waarin negatieve gedachten en emoties als een tornado rond raasden. Door haptonomie heb ik geleerd om tot rust te komen
in mijzelf

Mijn weg naar herstel

De stap naar de hulpverlening vond ik moeilijk. Na 6x een bezoek aan de huisarts met verschillende smoesjes, prikte de huisarts door mijn façade heen en moest ik wel vertellen hoe ik me voelde en hoe ik omging met eten. De weg naar hulpverlening werd voor mij vrij gemaakt en ik begon met werken aan mijn herstel. Uiteindelijk heeft de haptonomie mij het meest geholpen om te herstellen van mijn eetstoornis. Doordat ik leerde om te voelen; in eerste plaats hard, zacht, koud, warm etc. En vervolgens leerde ik mijn lichaam weer voelen. Om uiteindelijk te leren hoe ik omga met mijn emoties en hoe groot mijn angst was voor afwijzing van anderen. En met overtuiging kan ik daardoor uitdragen dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is.

Wil jij ook herstellen?

Als ervaringsdeskundige begrijp ik hoe moeilijk de worsteling met een eetstoornis kan zijn. En weet ik hoe moeilijk de stap naar hulp kan zijn. Je hoeft het niet uit te leggen, je kan direct je verhaal doen en ontvangt van mij doorleefd begrip. Mijn ervaring met een eetstoornis neem ik mee in de ondersteuning die ik jou bied vanuit de haptonomie, maar jouw verhaal staat centraal. Wil jij herstellen? Ben jij klaar om los te komen van jouw eetstoornis? Dan help ik je graag op de weg naar jouw herstel.

Lees hier verder over mijn aanbod op het gebied van eetstoornissen. 

Meer weten?

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je direct een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op. 

Maak direct een afspraak
Website laten maken door Dotsimpel